EN  |  FR

Nieuwe Cleane Kneiters aan boord

afbeelding bij Nieuwe Cleane Kneiters aan boord

Trouwe lezers weten het: Cleane Kneiters zijn de voorbeeldsporters van eigenkracht.nl. Mannen en vrouwen die erin geslaagd zijn op een gezonde manier een fraaie fysiek op te bouwen, die nadenken over hun lijf maar ook over hun leven. Kortom, sporters die een positief verhaal willen uitdragen. Vandaag de introductie van twee Kernkneiters en één aankomende of aspirant kneiter. Geleidelijk aan zullen nieuwe ‘gezichten’ geïntroduceerd worden.

Floor van Putten

Floor van Putten (1966) is een sportvrouw in hart en nieren, die al rond haar zestiende begon met krachttraining. Vanwege haar zware astma waren duursporten voor haar geen optie, en ze bleek trouwens talent te hebben voor het trainen met ijzer. Floor is een sterk competitief ingestelde dame die graag een duidelijk doel voor ogen heeft om gemotiveerd te blijven. Eind jaren tachtig glorieerde ze – even in de twintig al op twee bodybuildingwedstrijden, maar daarna kwam de hamvraag: doorgaan met gebruik van middelen die de gezondheid schaden of het wedstrijdgebeuren vaarwel zeggen. Het laatste gebeurde. Ze maakte bijna 20 jaar later een come-back. Lees haar verhaal hier.

Judith van den Berg

Een andere dame, met een zeer fraaie fysiek langs klassieke lijnen, is Judith van den Berg (1972). Ook hier een sportster die een zware fysieke hobbel (heupafwijking) wist om te zetten in de motivatie via sport boven zichzelf uit te stijgen. Ze leerde tijdens haar revalidatie de effecten van krachttraining op waarde te schatten. Daarbij kreeg ze hulp van haar vriend Ab Brunekreeff, een bekende naam uit de naturalbodybuildingbeweging, die begin jaren negentig op het hoogtepunt was. Samen draaien ze Manhattan’s Wellness & Health Club in Weesp en hebben ze een hoop kennis over voeding en training in huis. Haar verhaal vind je hier.

Maurits Brunings

Maurits Brunings (1986) is de spreekwoordelijke jonge hond, die in zijn leven al aan veel sporten heeft gedaan, van tennis tot judo en voetbal. Uiteindelijk lag zijn passie toch bij krachttraining en het bouwen aan een fraaie, cleane fysiek. Hij hoopt dit jaar zijn opleiding Sport & Bewegen aan het ROC in Leiden af te ronden en wil daarna verder met de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagsche Hogeschool. Een prima keus, want het belang van voeding zal in de toekomst alleen maar toenemen. Een indruk van deze eerste Aankomende Kneiter krijg je hier.

Tot slot

Geleidelijk aan zullen de komende maanden een aantal nieuwe Aankomende Kneiters worden gepresenteerd. Aanmelden daarvoor kan nog steeds hier.